Deze website maakt gebruik van cookies om de functionaliteit en het gebruiksgemak te vergroten. Als u onze website gebruikt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. Sluit

Museum Het Dolhuys

museum van de psychiatrie in NederlandSchotersingel 2
2021GE Haarlem

Telefoon:

023-5410670

Fax:

023-5410681

E-mail:

Website:

http://www.hetdolhuys.nl

KvK:

34162516


Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur

Specialiteiten:
De bezoeker van Het Dolhuys kan aan verschillende activiteiten deelnemen in het museum. Zo zijn er iedere zondag open rondleidingen. Ook is er op zondag een aparte rondleiding door De Bovenkamer, waar de bezoeker op ontdekkingstocht gaat door het puberbrein.

Naast de vaste collectie en de wisselende tentoonstellingen is er iedere derde donderdag van de maand een 43e april-avond waar debatten worden gevoerd over actuele ontwikkelingen in de kunst en psychiatrie.

Bedrijfsomschrijving:
Het Dolhuys is het museum van de psychiatrie in Nederland. U kunt hier de grenzen tussen gek en gezond, normaal en abnormaal op een interactieve en daardoor indrukwekkende manier ervaren. In Het Dolhuys zijn het vooral de patiŽnten die vertellen wat gekte betekent. Hun verhalen zijn de leidraad geweest in de vormgeving van het museum.

In de vaste presentatie ziet u hoe door de jaren heen de psychiatrie en de positie van de patiŽnt veranderden. Met wisselende presentaties en manifestaties wordt ingezoomd op actuele maatschappelijke kwesties in de psychiatrie.

Foto's


Bedrijfsfoto Museum Het Dolhuys

Social Media

Museum Het Dolhuys is actief op de volgende sociale netwerken:


Recensies

Nog geen recensies voor dit bedrijf gevonden. Schrijf hier over uw eigen ervaring!
Rubrieken: Museums,